البيت النوبى
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسره المنتدى سنتشرف بتسجيلك
مع تحيات اداره المنتدى


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

البيت النوبى
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسره المنتدى سنتشرف بتسجيلك
مع تحيات اداره المنتدى
البيت النوبى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المواضيع الأخيرة
» لعبة Beyblade Metal Fight كاملة برابط واحد
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1الخميس يونيو 25, 2015 8:18 pm من طرف alielalamy

» تحميل لعبة barbie horse adventure برابط واحد
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1الأحد مايو 31, 2015 1:53 pm من طرف goura2007

» العب لعبة كونكر من علي النت اونلاين
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1الخميس مايو 15, 2014 12:50 am من طرف bdrbdr906

» تحميل لعبة قهر اون لاين " conquer online"
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1السبت سبتمبر 15, 2012 11:19 am من طرف c_ronaldo

» حصريا لعبة tekken 3 pc برابط واحد علي media FIRE
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1الخميس سبتمبر 06, 2012 8:20 am من طرف zaki221910

» اللعبة المجنونة Crazy Taxi 3 برابط واحد الموضوع منقول
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1السبت سبتمبر 01, 2012 10:52 am من طرف حبيبة عبد المنعم

» تـــحميل لعبة Need For Speed Carbon بـــرابط واحـــد مباشــر !!!!
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1الخميس أغسطس 30, 2012 10:03 pm من طرف حبيبة عبد المنعم

» تحميل لعبة طرزان الجديدة
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1الخميس أغسطس 30, 2012 5:40 pm من طرف حبيبة عبد المنعم

» نقش حناء شرقي ابداع يهبل لايفوتكم
الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله Icon_minitime1السبت أغسطس 25, 2012 7:08 pm من طرف تائبه


الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

m11 الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله

مُساهمة من طرف salma الخميس يونيو 25, 2009 2:10 pm

]الجزء التانى من الوصفات



الفطير المشلتت



جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح-30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )-100 جرام فرش كريم
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة. نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص . اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى ثم ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه


الكشــــــــــــــــــرى


كيلو ارزمستوى عادى - نص كيلو عدس بجبة (اسود) - ربع كيلو حمص الشام- بصلة كبيرة - نص كيلو مكرونة اسباجتى - نص كيلو مكرونة مقصوصة- نص كيلو مكرونة قلم (الريشة) نص كيلو شعيرية
الطريقة
اخرط البصلة ناعم واشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاسود وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الماء لحد مايغطى العدس واغطية واتركه يستوى 3/4 سوى ثم اضع علية الارز المستوى واخلطهم ببعض كويس علشان الارز ياخد من طعم وريحة العدس نضع الماء ونكمل السوى عادى. اسلق المكرونة كل نوع لوحده فى ماء وملح وزيت بالطريقة العادية . اسلق حمص الشام بالطريقة العادية
البصل المحمر
3بصلات كبار - 2 معلقة دقيق - ملح - زيت
الطريقة
اقطع البصل شرائح ثم ارش عليه ملح وادعكه ادعكه بأيدى كويس علشان ينزل كل الماء اللى فية ثم ارش علية الدقيق وقلبى الدقيق بالبصل كويس بأيدك ثم ضعية فى الزيت المقدوح لحد مايتحمر ويبقى لونه بنى . شيلية وضعية على جنب فى المصفاة
(والطريقة دى هى السر اللى بيخلى البصل بيقرمش وبيبقى جميل وميبقاش طرى منك وشارب زيت
صلصة الطماطم
كيلو طماطم بيورية - معلقتين صلصة طماطم - ملح - فلفل - كمون - ثوم - خل - شطة
الطريقة
نضع معلقتين زيت زيتون فى حلة ثم نضع الثوم المهروس وشوية كمون علشان يتحمر مع الثوم ثم اضع الخل لحد مايغلى ثم اضع الطماطم ومعلقتين الصلصة والملح والفلفل والشطة واتركها لحد ماتتسبك
تركيب طبق الكشرى
نضع المكرونة الاسباجتى والمقصوصة والقلم المسلوقين فى قاع السيرفيس ثم نضع فوقه طبقة الشعيرية ثم طبقة الارز بالعدس ثم طبقة الحمص المسلوق ثم طبقة البصل المحمر ويقدم وبجانبه طبق الصلصة وطبق الشطة





اللازانيا




كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح- لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها وتحتها اثناء الفرد ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج . ابدء فى عمل صينية اللازانيا . اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا
salma
salma
المشرف
المشرف

الجنس : انثى عدد المساهمات : 529
نقاط : 955
السٌّمعَة : 5
تاريخ الميلاد : 11/08/1985
تاريخ التسجيل : 15/04/2009
العمر : 38
الموقع : فى بلاد الله

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

m11 رد: الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله

مُساهمة من طرف عزه2008 الخميس يونيو 25, 2009 8:59 pm

الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله 7qk6beirgpfxchzhglll




الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله X3fq3qaevb725re0un6y
عزه2008
عزه2008
المراقب العام

الجنس : انثى عدد المساهمات : 924
نقاط : 1588
السٌّمعَة : 15
تاريخ الميلاد : 24/10/1985
تاريخ التسجيل : 18/04/2009
العمر : 38

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

m11 رد: الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله

مُساهمة من طرف سالى الأحد يوليو 12, 2009 2:22 am

الجزء التانى من وصفات برنامج من كل بلد اكله 27_1169761201
سالى
سالى
المدير العام

الجنس : انثى عدد المساهمات : 550
نقاط : 719
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 01/06/1989
تاريخ التسجيل : 12/04/2009
العمر : 34
الموقع : مصر ام الدنيا

بطاقة الشخصية
رقم العضويه: نسيت

https://nobian14.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى